به گزارش مهر، تلسکوپ فوق بزرگ اروپایی (ELT) که قرار است به دنبال وجود حیات در سایر نقاط کائنات بگردد، مستقیما از سیارات خارج از منظومه شمسی و سیارات دیگری موسوم به مناطق قابل سکونت تصویربرداری خواهد کرد.
این تلسکوپ قرار است برای داشتن یک دید عمیقتر و جزئیتر از کائنات، از یک آینه با قطر 39 متر استفاده کند این در حالی است که اغلب تلسکوپهای زمینی بزرگ در حال حاضر دارای آینههایی با قطر 8 تا 10 متر هستند.
آینه بزرگ این تلسکوپ که از حدود 800 تکه شش ضلعی ساخته میشود، میتواند 12 برابر نور بیشتری را نسبت به بزرگترین تلسکوپهای کنونی دریافت کند.
این تلسکوپ توانایی مشاهده اجرام بسیار دور و کم نور را نیز دارد.
ایزابل هوک، دانشمند دانشگاه آکسفورد و یکی از محققان این پروژه گفت: این ترکیب منحصر به فرد از تصاویر دقیق و منطقه بزرگی که این تلسکوپ توان پوشش آن را دارد به ما کمک میکند خارق العادهترین و شگفت انگیزین پدیدههای کائنات را با جزئیات بیشتری مشاهده کنیم.
وی افزود: به عنوان مثال خواهیم توانست فرایند شکل گیری کهکشانهای دور دست و تاثیرات سیاهچالههای عظیم را بر محیط اطرافشان مشاهده کرده و حتی به دنبال سیارات قابل زیست در فضایی فراتر از منظومه شمسی بگردیم که ممکن است حیات در آنها وجود داشته باشد.
شورای رصد اروپای جنوبی روز دوشنبه در نشستی در مقر این شورا در آلمان شاهد حمایت همه جانبه 10 کشور اروپایی از این پروژه بود.
در حالی که نمایندگان اتریش، جمهوری چک، آلمان، هلند، سوئد و سوئیس به آغاز پروژه رای دادند بلژیک، فنلاند، ایتالیا و انگلیس از تایید این پروژه از سوی دولتهایشان خبر دادند.
نمایندگان چهار کشور دانمارک، فرانسه، پرتغال و اسپانیا نیز اعلام کردند به تلاشهای خود برای تایید این پروژه توسط دولتهای مطبوع خود ادامه خواهند داد.
در این بین شیلی که قرار است هزینه میزبانی این تلسکوپ را در کوهستان سه هزار و 60 متری سرو آرمازون در بیابان آتاساما بپردازد، نیز در این پروژه حضور دارد. قرار است برزیل هم در سال جاری به شورای ESO بپیوندد.